La Coordinadora de Joves del Clot ens adherim al Manifest de suport per la llibertat de l’Andreu i el Ruben!

Solidaritat amb els joves empresonats. Andreu i Ruben llibertat!

Primer van agafar els comunistes,
i jo no vaig dir res perquè no era comunista.
Després es van endur els jueus,
i jo no vaig dir res perquè no era jueu.
Després, van venir a buscar els obrers;
no vaig dir res, perquè jo no era obrer ni sindicalista.
Més tard es van ficar amb els catòlics,
i no vaig dir res perquè jo era protestant.
I quan, finalment, em van agafar a mi,
ja no quedava ningú per protestar.

El silenci. Martin Niemüller

En som moltes per protestar, l’Andreu i el Rubèn no estan sols, i a ells donem el nostre suport, la nostra solidaritat, la nostra estima i la nostra enèrgica lluita per exigir la seua llibertat.

Dimecres 30 de maig l’Andreu i el Ruben van ser injustament empresonats per participar en un piquet de la vaga general del dia 29 de març de 2012  i des d’aleshores se’ls ha negat la llibertat a l’espera de judici. No és necessari detenir ningú per prendre-li declaració ni tenir-lo empresonat; en canvi, a polítics i banquers corruptes i altres personatges “il·lustres”, condemnats per estafar diners públics, se’ls indulta, se’ls absolt, i estan en llibertat. Nosaltres ens preguntem, per què aquest doble raser?

Per què l’actual democràcia indulta l’exsecretari del Departament de Treball, Josep Maria Servitge, condemnat a 4 anys de presó per desviar fons de la Generalitat i al mateix temps la fiscalia catalana demana 36 anys de presó per a Laura, la sindicalista que ha passat 23 dies empresonada pels esdeveniments de la vaga a Barcelona?

Per què Fèlix Millet només va passar 13 dies a la presó per robar més de 3,3 M d’€ a la ciutadania?

Per què el govern espanyol indulta el banquer condemnat, Alfredo Sáenz, l’actual número dos del Banc de Santander, i empresona els jóvens Rubèn  i Andreu?

Per què l’expresident de les Illes Balears, per tràfic d’influències, és condemnat a 6 anys de presó i està en llibertat? I l’Andreu i el Rubèn que no han estat jutjats són empresonats?

L’Andreu i el Rubèn i 132 persones més han estat detingudes a Catalunya des del 29 de març. Així és com Felip Puig, conseller d’Interior, pretén calmar els ànims, tancant a la presó i castigant, al més pur estil franquista,  els joves que es manifesten en contra de  les retallades que precaritzen la vida de la majoria de la gent, en contra del saqueig sistemàtic i sense escrúpols que patim de banquers i polítics, en contra de la destrucció de l’Educació i la Sanitat públiques, la degradació continuada de les condicions laborals i dels serveis socials que tant havien costat d’aconseguir.

Això és el què hi ha. Els governants tenen més interès a fer callar les veus crítiques que lluiten per buscar solucions reals a la situació social i econòmica que estem vivint.

Aquesta vegada ens ha tocat de prop, han empresonat l’Andreu, fill de Tortosa, per això, davant d’aquesta injustícia, demanem a la societat de les Terres de l’Ebre que exigeixe l’immediat alliberament de l’Andreu i el Rubèn.

Andreu, Rubèn, molts ànims i molta força per a vosaltres i també per a les 132 persones represaliades, per a les famílies, per a les amigues i per a les companyes de lluita.

Més informació a: www.andreullibertat.wordpress.com

Aquesta entrada ha esta publicada en Documents. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s